Πιπεριές Φλωρίνης με φέτα, ανθότυρο και μυρωδικά
10-12 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
300 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. ανθότυρο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
σχοινόπρασο, βασιλικό, ρίγανη,
300 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. ανθότυρο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
σχοινόπρασο, βασιλικό, ρίγανη,
όλα ψιλοκομμένα
Οδηγίες
Βάζετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ένα ταψί, ρίχνετε λίγο νερό και το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε τα τυριά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μικρή ποσότητα από τα μυρωδικά και τα ανακατεύετε, πολτοποιώντας τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τις ξεφλουδίζετε [προαιρετικά], τις σχίζετε από τη μία πλευρά, βγάζετε τα σποράκια, τις γεμίζετε με το τυρί. Τις βάζετε πάλι στο ταψί και τις ψήνετε στον ήδη ζεστό φούρνο, για 15-20 λεπτά.
Βάζετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ένα ταψί, ρίχνετε λίγο νερό και το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε τα τυριά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μικρή ποσότητα από τα μυρωδικά και τα ανακατεύετε, πολτοποιώντας τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τις ξεφλουδίζετε [προαιρετικά], τις σχίζετε από τη μία πλευρά, βγάζετε τα σποράκια, τις γεμίζετε με το τυρί. Τις βάζετε πάλι στο ταψί και τις ψήνετε στον ήδη ζεστό φούρνο, για 15-20 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου