Γκιούλμπασι στη γάστρα
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας,
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας,
κομμένο σε μερίδες
500 γρ. αρνίσιο ή κατσικίσιο κρέας,
500 γρ. αρνίσιο ή κατσικίσιο κρέας,
κομμένο σε μερίδες
450 γρ. πιπεριές, πράσινες και κόκκινες,
450 γρ. πιπεριές, πράσινες και κόκκινες,
κομμένες σε μέτρια κομμάτια
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
150 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
100 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό, κομμένο σε κύβους
½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
80 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
2 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Κλασικό
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών διαλυμένος σε 3 φλ. ζεστό νερό
1 κ.γ. κόκκοι μπαχάρι
½ κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
150 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
100 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό, κομμένο σε κύβους
½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
80 γρ. Φυτίνη με βούτυρο
2 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Κλασικό
1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών διαλυμένος σε 3 φλ. ζεστό νερό
1 κ.γ. κόκκοι μπαχάρι
½ κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα δύο είδη κρέατος και τα στρώνουμε στη βάση μιας γάστρας, ανάμεικτα.
Σκεπάζουμε το κρέας με τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, εναλλάσσοντας τα υλικά σε στρώσεις. Σκεπάζουμε τέλος με το σκόρδο και τα τυριά.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού με το ελαιόλαδο, τη φυτίνη, τον χυμό ντομάτας και τη μερίδα του ζωμού. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° -170° C για 2-2½ ώρες.
Σκεπάζουμε το κρέας με τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, εναλλάσσοντας τα υλικά σε στρώσεις. Σκεπάζουμε τέλος με το σκόρδο και τα τυριά.
Περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού με το ελαιόλαδο, τη φυτίνη, τον χυμό ντομάτας και τη μερίδα του ζωμού. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° -170° C για 2-2½ ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου