Εργολάβοι

    Σχετική εικόνα Υλικά
    520 γρ. λευκά αμύγδαλα
    + μερικά επιπλέον για την επιφάνεια
    600 γρ. ζάχαρη άχνη
    75 γρ. ασπράδι αβγού
    (περίπου από 2-3 αβγά μεσαίου μεγέθους 140 γρ. ασπράδι αβγού (περίπου από 4-5 αβγά)


    Οδηγίες

    Αλέθουμε στον κάδο του μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 75 γρ. ασπράδι, έως ότου γίνουν μια ενιαία, υγρή και κάπως σφιχτή μάζα (αμυγδαλόπαστα).

    Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε με το φτερό, προσθέτοντας σιγά-σιγά τα 140 γρ. ασπράδι.
    Μόλις το ρίξουμε όλο και αφού γίνει μια αφράτη κρέμα, αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ, στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα στρογγυλό στόμιο, χωρίς δοντάκια, διαμέτρου 6-8 χλστ.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

    Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και δημιουργούμε επάνω μικρά μπαλάκια, τα οποία απλώνουν ελαφρώς καθώς βγαίνουν από το κορνέ και γίνονται μικροί δίσκοι.

    Αφήνουμε όμως αρκετό διάστημα μεταξύ τους επειδή απλώνουν κι άλλο στο ψήσιμο.

    Πάνω σε κάθε δίσκο βάζουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

    Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν οι εργολάβοι.



    Το μυστικό για να είναι νόστιμοι οι εργολάβοι είναι να μην τους αφήσουμε να ψηθούν τόσο ώστε να στεγνώσουν στο εσωτερικό τους. Πρέπει εξωτερικά να κάνουν μια κρούστα, αλλά μέσα να παραμένουν μαλακοί. Συνήθως 20 λεπτά ψήσιμο είναι υπεραρκετό, όμως εξαρτάται και
    από το φούρνο μας. Αν είναι πολύ ισχυρός, βγάζουμε τους εργολάβους στα 15 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις