Κέικ με γέμιση καρδιάς, του Αγίου Βαλεντίνου
Τι θα χρειαστείς για την καρδιά:
3 αυγά
175g μαλακό βούτυρο (ανάλατο)
175g ακατέργαστη άχνη ζάχαρη
175g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τι θα χρειαστείς για το σοκολατένιο κέικ:
3 μεσαία αυγά
175g μαλακό βούτυρο (ανάλατο)
175g ακατέργαστη άχνη ζάχαρη
150g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
35g κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Τι θα χρειαστείς για την σοκολατένια κρέμα βουτύρου:
75g σοκολάτα (70% κακάο)
150g μαλακό βούτυρο (ανάλατο)
300g ακατέργαστη άχνη ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1½ κουταλιά της σούπας γάλα
Πως να φτιάξεις την καρδιά του κέικ
Θα πρέπει να προθερμάνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τώρα για την καρδιά, βάλε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα αυγά και στην συνέχεια κοσκίνισε από ψηλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε με το μίξερ προσεκτικά όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Το τελευταίο υλικό που θα πρέπει να προσθέσεις είναι το εκχύλισμα της βανίλιας και αρκετές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Έπειτα, βάλε το μείγμα σου σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήστο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί. Βύθισε στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο θα βγει καθαρό.
Τέλος, άστο να κρυώσει για 5 λεπτά και αναποδογύρισε το σε μια πιατέλα.
αφού αφαιρέσεις το γύρω γύρω από το κέικ, πάρε έναν κόφτη σε σχήμα καρδιάς και κόψε περίπου 7 καρδιές, ή αν έχεις μεγάλη φόρμα για κέικ όσες χρειάζεσαι για να πιάσουν από την μία άκρη στην άλλη.
Πως να φτιάξεις το σοκολατένιο κέικ
Για το σοκολατένιο κομμάτι θα αναμείξεις τα υλικά ακριβώς και όπως έκανες για την καρδιά, με την μόνη διαφορά ότι θα προσθέσεις και το κακάο με το γάλα.
Τώρα θα πρέπει να βάλεις λίγο από το μείγμα σου στην βάση της φόρμας και από πάνω τις καρδιές που κόψαμε πριν στο κέντρο, την μία πίσω από την άλλη.
Το υπόλοιπο μείγμα θα πρέπει να το ρίξεις από πάνω, φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως οι καρδιές. Φυσικά θα πρέπει με ένα μαχαιράκι να απλώσεις καλά το μείγμα στο επάνω μέρος.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλεις την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και να το ψήσεις για περίπου 45 με 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει.
Προσοχή, θα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλεις από την φόρμα.
Πως να φτιάξεις την σοκολατένια κρέμα βουτύρου
Βάλε την σοκολάτα σε ένα μπολ και έπειτα το μπόλ σου σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, αυτό είναι το γνωστό μπεν μαρί.
Ανακάτευε σιγά σιγά για να λιώσει η σοκολάτα και πρόσθεσε το βούτυρο, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
Για την διακόσμηση, άπλωσε καλά την βουτυρόκρεμα επάνω από το κρύο σου κέικ και αν θέλεις πρόσθεσε και μερικά κομματάκια σοκολάτας ή ακόμη και πολύχρωμη τρούφα.
3 αυγά
175g μαλακό βούτυρο (ανάλατο)
175g ακατέργαστη άχνη ζάχαρη
175g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Τι θα χρειαστείς για το σοκολατένιο κέικ:
3 μεσαία αυγά
175g μαλακό βούτυρο (ανάλατο)
175g ακατέργαστη άχνη ζάχαρη
150g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
35g κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα σοκολάτας
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Τι θα χρειαστείς για την σοκολατένια κρέμα βουτύρου:
75g σοκολάτα (70% κακάο)
150g μαλακό βούτυρο (ανάλατο)
300g ακατέργαστη άχνη ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1½ κουταλιά της σούπας γάλα
Πως να φτιάξεις την καρδιά του κέικ
Θα πρέπει να προθερμάνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τώρα για την καρδιά, βάλε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα αυγά και στην συνέχεια κοσκίνισε από ψηλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε με το μίξερ προσεκτικά όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Το τελευταίο υλικό που θα πρέπει να προσθέσεις είναι το εκχύλισμα της βανίλιας και αρκετές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Έπειτα, βάλε το μείγμα σου σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήστο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί. Βύθισε στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο θα βγει καθαρό.
Τέλος, άστο να κρυώσει για 5 λεπτά και αναποδογύρισε το σε μια πιατέλα.
αφού αφαιρέσεις το γύρω γύρω από το κέικ, πάρε έναν κόφτη σε σχήμα καρδιάς και κόψε περίπου 7 καρδιές, ή αν έχεις μεγάλη φόρμα για κέικ όσες χρειάζεσαι για να πιάσουν από την μία άκρη στην άλλη.
Πως να φτιάξεις το σοκολατένιο κέικ
Για το σοκολατένιο κομμάτι θα αναμείξεις τα υλικά ακριβώς και όπως έκανες για την καρδιά, με την μόνη διαφορά ότι θα προσθέσεις και το κακάο με το γάλα.
Τώρα θα πρέπει να βάλεις λίγο από το μείγμα σου στην βάση της φόρμας και από πάνω τις καρδιές που κόψαμε πριν στο κέντρο, την μία πίσω από την άλλη.
Το υπόλοιπο μείγμα θα πρέπει να το ρίξεις από πάνω, φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως οι καρδιές. Φυσικά θα πρέπει με ένα μαχαιράκι να απλώσεις καλά το μείγμα στο επάνω μέρος.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλεις την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και να το ψήσεις για περίπου 45 με 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει.
Προσοχή, θα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλεις από την φόρμα.
Πως να φτιάξεις την σοκολατένια κρέμα βουτύρου
Βάλε την σοκολάτα σε ένα μπολ και έπειτα το μπόλ σου σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, αυτό είναι το γνωστό μπεν μαρί.
Ανακάτευε σιγά σιγά για να λιώσει η σοκολάτα και πρόσθεσε το βούτυρο, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
Για την διακόσμηση, άπλωσε καλά την βουτυρόκρεμα επάνω από το κρύο σου κέικ και αν θέλεις πρόσθεσε και μερικά κομματάκια σοκολάτας ή ακόμη και πολύχρωμη τρούφα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου