Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο
Υλικά:
1 κιλό παντζάρια
400 γρ. γιαούρτι σουρωτό
150 γρ. καρυδόψιχα
3 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
Αλάτι
Οδηγίες:
Βράζετε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε.
Τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους βάζετε σε ένα μπολ. Σε ένα γουδί κοπανάτε τις σκελίδες σκόρδο, μαζί με λίγο αλάτι. Ρίχνετε το σκόρδο μέσα στα παντζάρια. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Εάν χρειάζεται προσθέτετε λίγο αλάτι. Ρίξτε μέσα το μισό γιαούρτι .
Ανακατέψτε το μείγμα καλά και σερβίρετε το σε μια πιατέλα. Σκεπάστε το με το υπόλοιπο γιαούρτι, στρώνοντας το με ένα μαχαίρι. Διακοσμήστε με χοντρά κομματάκια από το καρύδι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου