Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκορδαλιά καρυδιού



Υλικά:
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, χωρίς την κόρα,
μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
Αλάτι

Οδηγίες:
χτυπάτε το σκόρδο με το αλάτι σε ένα γουδί μέχρι να πολτοποιηθεί. Ρίχνετε τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το ψωμί και λίγο αλάτι στο γουδί και συνεχίζετε να τα χτυπάτε όλα μαζί.

Στη συνέχεια ρίχνετε εναλλάξ το λάδι και το ξύδι, και τα χτυπάτε μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις