Σοφρίτο Κερκυραϊκό

Υλικά:
4 φέτες μοσχάρι από κιλότο
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ φλιτζάνι ζεστό νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα πιάτο στρώνουμε το αλεύρι και το αλευρώνουμε. Το τινάζουμε από το περιττό αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το βάζουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το μαϊντανό και τα σοτάρουμε ελαφρά για να μην πικρίσουν.
Ρίχνουμε το ξύδι και δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστεί η πρώτη έντονη μυρωδιά. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση ξαναβάζουμε τις φέτες του μοσχαριού και με ένα κουτάλι τις ραντίζουμε με τη σάλτσα.
Τις αφήνουμε να τραβήξουν τα αρώματα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τις σερβίρουμε με τη συνοδεία ενός σπυρωτού πιλαφιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις