Αρνάκι με κριθαράκι στο φούρνο γιουβέτσι

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιουβέτσι

Υλικά:
1 αρνίσιο μπούτι γύρω στο ½ κιλό, 
κομμένο σε μικρές μερίδες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες  
και χοντροκομμένες
½ κιλό κριθαράκι χοντρό
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζετε τις μερίδες του κρέατος σε ένα μεγάλο στρογγυλό πήλινο σκεύος, τις αλατοπιπερώνετε και ψιλοκόβετε πάνω τους τις δύο σκελίδες σκόρδο. Βάζετε το σκεύος στο φούρνο και ψήνετε τις μερίδες του αρνιού. Όταν περάσει μισή ώρα, διαλύετε μέσα σε ένα μπολ τον πελτέ με ένα νεροπότηρο νερό και προσθέτετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα μέσα στο σκεύος. Περιχύνετε το κρέας με την ψιλοκομμένη ντομάτα. Ψήνετε για ακόμα μισή ώρα το φαγητό στο φούρνο.
Στην ώρα επάνω βγάζετε το φαγητό από το φούρνο, συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό, γυρίζετε το κρέας ανάποδα και αδειάζετε μέσα το κριθαράκι, αλατοπιπερώνετε ανακατεύοντας τα καλά μαζί με τους ζωμούς του σκεύους. Συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα, μέχρι το κριθαράκι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά και το κρέας να γίνει τρυφερό. Ενδιάμεσα ανακατεύετε το κριθαράκι και αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις