Μοσχάρι Ραγού με μελιτζάνες

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοσχάρι Ραγού με μελιτζάνες

Υλικά:
1 ½ κιλό μοσχαρίσια ελιά κομμένη σε κομμάτια
8 μελιτζάνες
2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά πελτέ
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε κύβους για να ροδίσει και να παραμείνει ζουμερό.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε συχνά. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 4-5 κόκκους μπαχάρι.

Κόβουμε σε μακριές φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε για λίγο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Μισή ώρα πριν γίνει το μοσχάρι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Μόλις το Ραγού είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε το φαγητό να χυλώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις