Μαγειρίτσα αυγολέμονο

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαγειρίτσα αυγολέμονο

Υλικά:
800 γρ. συκωταριά αρνίσια
380 γρ μαρούλι
40 γρ (ένα ματσάκι) άνηθο
2 αυγά
½ κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
130 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο λιγότερο από μισή κούπα τσαγιού χυμό λεμονιού
Αλάτι, Πιπέρι

Οδηγίες:
Ξεπλένουμε τη συκωταριά πάρα πολύ καλά. Για να πλύνουμε τα εντόσθια πρώτα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Τοποθετούμε τη μία άκρη κάθε κομματιού στη βρύση (σαν λάστιχο δηλ.) και αφήνουμε το νερό να τρέχει καθώς πιέζουμε το έντερο με τα δάχτυλά μας για να φύγουν οι βρωμιές. Στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε για να πλυθεί και από την άλλη μεριά.
Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη. Έχουμε ετοιμάσει μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και εκεί ζεματάμε τα εντόσθια για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια γύρω στο 1 ½ εκατοστό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και αρκετό νερό έως τη μέση περίπου της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει για 45 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαραθεί το μαρούλι, γύρω στα 15 λεπτά ακόμα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι σε ένα μπολ. Παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από τη μαγειρίτσα και τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο χτυπώντας το με το σύρμα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας αμέσως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις