Οσομπούκο Μιλανέζε
Υλικά:
4 κομμάτια κότσι μοσχαρίσιο με το κόκαλο στη μέση
1 καρότο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Ξύσμα ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Το αλευρώνουμε και το τινάζουμε από το παραπανίσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές για περίπου 8 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε στο ίδια τηγάνι τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον πελτέ.
Ρίχνουμε το κρασί, με ξεσκέπαστο το τηγάνι, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του και τα λαχανικά να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
Βάζουμε το κρέας ξανά στη φωτιά μαζί με τα λαχανικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χυλώσει για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε το μαϊντανό με το ξύσμα καλά να γίνουν ένα.
Τέλος σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μαϊντανού και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ριζότο με σαφράν και παρμεζάνα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου