Γιαπράκια, Λαχανοντολμάδες
Υλικά:
1 λάχανο
1 λάχανο
1 κιλό κιμά
1 χούφτα ρύζι
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
Μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Αφού ζεματίσουμε και στραγγίσουμε ένα ένα τα φύλλα λάχανου ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι και τα μπαχαρικά. Βάζουμε λίγο από το μείγμα πάνω σε κάθε φύλλο λάχανου κλείνοντας το. Πριν βάλουμε τα γιαπράκια στη χύτρα τοποθετούμε στο πάτο της χύτρας ένα φύλλο λάχανο, στη συνέχεια τα γιαπράκια και μετά ξανά ένα φύλλο λάχανου. Τέλος προσθέτουμε από πάνω ένα μικρό πυρίμαχο πιάτο για βάρος. Προσθέτουμε νερό, βούτυρο, αλάτι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν θέλουμε τα αυγοκόβουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου