Κόκορας παστιτσάδα
Υλικά: (για 8 άτομα)
1 κόκορα 4-5 κιλά τεμαχισμένο
1 κόκορα 4-5 κιλά τεμαχισμένο
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
7 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
2 μπαστουνάκια κανέλας
5 καρφάκια γαρίφαλο
1 κουταλιά τσαγιού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
½ κουταλάκι τσαγιού μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι τσαγιού βασιλικό ξερό
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 2
Κεφαλοτύρι τριμμένο για πασπάλισμα
Οδηγίες:
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια στο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν λίγο και προσθέτετε τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε τις μερίδες του κόκορα, τις οποίες επίσης τσιγαρίζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια στο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν λίγο και προσθέτετε τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε τις μερίδες του κόκορα, τις οποίες επίσης τσιγαρίζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
Διαλύετε τον πελτέ σ΄ ένα φλιτζάνι νερό και τον ρίχνετε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε το φαγητό και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι και να πήξει η σάλτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Βγάζετε τον κόκορα από την κατσαρόλα και ρίχνετε στη σάλτσα τα μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά, ώστε να πάει παντού.
Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά, μαζί με τις μερίδες του κόκορα, πασπαλισμένα με τυρί τριμμένο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου