Μπιφτέκια με ρίγανη και δενδρολίβανο

Μπιφτέκια με ρίγανη
Υλικά
1 κύβος Knorr Ζωμός Βοδινού
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
1 κ.σ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τον κύβο, τριμμένο, και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο 2’-3’.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με κουτάλα τον κιμά με το μείγμα του κύβου και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, μέτρια σε μέγεθος, και τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας, ώστε να μην είναι πολύ φουσκωτά.
Τυλίγουμε κάθε ένα ξεχωριστά με μεμβράνη. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να σφίξουν και για να ενωθούν οι γεύσεις.
Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό ταψί, το τοποθετούμε επάνω στη μεσαία σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10’-12’ από κάθε πλευρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις