Μπουκουβάλα από τα Τζουμέρκα
Σταρένιο αλεύρι
Αλάτι
Ζάχαρη
Βούτυρο για το τσιγάρισμα
Οδηγίες
Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα με λίγο αλάτι.
Κατόπιν ρίχνουμε σταρένιο αλεύρι σιγά σιγά στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί όσο μπορούμε πιο μεγάλο για να γίνει λεπτή η μπουκουβάλα.
Την ψήνουμε πολύ καλά περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς .
Όταν ψηθεί την κόβουμε σε μπουκιές και την τσιγαρίζουμε σε καλό βούτυρο.
Μετά το τσιγάρισμα και όσο είναι ζεστή την πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Αλάτι
Ζάχαρη
Βούτυρο για το τσιγάρισμα
Οδηγίες
Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα με λίγο αλάτι.
Κατόπιν ρίχνουμε σταρένιο αλεύρι σιγά σιγά στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ένα ταψί όσο μπορούμε πιο μεγάλο για να γίνει λεπτή η μπουκουβάλα.
Την ψήνουμε πολύ καλά περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς .
Όταν ψηθεί την κόβουμε σε μπουκιές και την τσιγαρίζουμε σε καλό βούτυρο.
Μετά το τσιγάρισμα και όσο είναι ζεστή την πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου