Καβουρμάς με πατάτες από τη Θράκη
Υλικά
1 κιλό πατάτες
3 φέτες καβουρμά
1⁄2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
αλάτι
λίγο τσίλι
1 κιλό πατάτες
3 φέτες καβουρμά
1⁄2 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
αλάτι
λίγο τσίλι
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό ίσα-ίσα να σκεπαστούν. Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο λάδι και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και τις ανακατεύουμε ελαφρώς για να μη τις λιώσουμε. Τέλος, ρίχνουμε το τσίλι και το κόκκινο πιπέρι ανακατεύοντάς τα.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, από πάνω προσθέτουμε τα κομμάτια του καβουρμά και τα περνάμε από προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου για να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστό.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και τις ανακατεύουμε ελαφρώς για να μη τις λιώσουμε. Τέλος, ρίχνουμε το τσίλι και το κόκκινο πιπέρι ανακατεύοντάς τα.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα ταψάκι, από πάνω προσθέτουμε τα κομμάτια του καβουρμά και τα περνάμε από προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου για να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου