Λαγγίτες Θρακιώτικες
Υλικά
1 φακελάκι ξερή μαγιά
ή ένα μικρό κομματάκι νωπή
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
Αλεύρι (όσο πάρει)
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα και το νερό και χτυπάμε με το μίξερ. Ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει “νερουλή”. Είναι έτοιμη όταν βυθίζουμε μέσα ένα κουτάλι και βγάζοντας το φεύγει όλη η ζύμη.
Την αφήνουμε για περίπου μία ώρα σε μέρος με θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη. Όταν η επιφάνεια της μοιάζει σαν να έχει βγάλει αφρούς είναι έτοιμη για ψήσιμο. Ψήνουμε σε τηγάνι για κρέπες σε πολύ δυνατή φωτιά. Γεμίζουμε την μεγάλη κουτάλα της σούπας και ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα, το απλώνουμε και αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά να ψηθεί από τη μία μεριά και έπειτα τη γυρνάμε και από την άλλη. Σερβίρονται ζεστές με μέλι.
1 φακελάκι ξερή μαγιά
ή ένα μικρό κομματάκι νωπή
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
Αλεύρι (όσο πάρει)
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα και το νερό και χτυπάμε με το μίξερ. Ρίχνουμε σιγά-σιγά αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει “νερουλή”. Είναι έτοιμη όταν βυθίζουμε μέσα ένα κουτάλι και βγάζοντας το φεύγει όλη η ζύμη.
Την αφήνουμε για περίπου μία ώρα σε μέρος με θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη. Όταν η επιφάνεια της μοιάζει σαν να έχει βγάλει αφρούς είναι έτοιμη για ψήσιμο. Ψήνουμε σε τηγάνι για κρέπες σε πολύ δυνατή φωτιά. Γεμίζουμε την μεγάλη κουτάλα της σούπας και ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα, το απλώνουμε και αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά να ψηθεί από τη μία μεριά και έπειτα τη γυρνάμε και από την άλλη. Σερβίρονται ζεστές με μέλι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου