Μπισκότα βουτύρου
Υλικά
220 γραμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 μεγάλο αυγό
2 κ.γλ. βανίλια υγρή
310 γραμ. αλεύρι μαλακό
Αφού παγώσει η ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος λιγότερο από 1/2 εκατοστό. Όταν ανοίγουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε αλεύρι ή άχνη ζάχαρη για να μην κολλάει. Κόβουμε μπισκότα στρογγυλά ή τετράγωνα με κουπ πατ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Αραδιάζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες περιμετρικά. Γενικά αυτά μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄. Μετά, με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
220 γραμ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 μεγάλο αυγό
2 κ.γλ. βανίλια υγρή
310 γραμ. αλεύρι μαλακό
Οδηγίες
Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με μίξερ χειρός, να αφρατέψουν καλά και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κρόκο. Αφού ενσωματωθεί ο κρόκος προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά τα υλικά με το μίξερ να ενσωματωθεί το αυγό στα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Παγώνουμε για μία ώρα το λιγότερο.Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο με μίξερ χειρός, να αφρατέψουν καλά και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι και τον κρόκο. Αφού ενσωματωθεί ο κρόκος προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά τα υλικά με το μίξερ να ενσωματωθεί το αυγό στα υλικά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά.
Αφού παγώσει η ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος λιγότερο από 1/2 εκατοστό. Όταν ανοίγουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε αλεύρι ή άχνη ζάχαρη για να μην κολλάει. Κόβουμε μπισκότα στρογγυλά ή τετράγωνα με κουπ πατ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες. Αραδιάζουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για περίπου 15′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες περιμετρικά. Γενικά αυτά μπισκότα δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄. Μετά, με προσοχή τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου