Γίδα βραστή από την Ήπειρο

    Σχετική εικόνα
      Υλικά
    1 κιλό γίδα μπούτι κομμένο σε μερίδες
    5 πατάτες
    3 καρότα
    1 σελινόριζα
    1/2 ματσάκι σέλινο
    1 ξερό κρεμμύδι
    Ελαιόλαδο
    Λεμόνι
    Αλάτι
    Πιπέρι

Οδηγίες
Πλένουμε τα κομμάτια της γίδας και τα βάζουμε με νερό σε φαρδιά κατσαρόλα να βράσουν.
Ξαφρίζουμε τον αφρό που θα βγάλει. Αφού βράσει για κανένα 20 λεπτο πετάμε το νερό και φυλάμε το κρέας σε ένα πιάτο. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα.
Στην κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Κόβουμε το κρεμμύδι σε καρέ και το σωτάρουμε στο ζεστό λάδι να ξανθύνει.
Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε και το κρέας και το σωτάρουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή ένταση (στο 3 για μάτι με διαβάθμιση 1-9) για μιάμιση ώρα περίπου, δοκιμάζουμε αν έχει μαλακώσει.
Στο μεταξύ και όσο περιμένουμε πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και την σελινόριζα και σε ροδέλες τα καρότα. Το σέλινο, αφού κρατήσουμε ολόκληρα τα κοτσάνια, κόβουμε σε λεπτά κομμάτια τα φύλλα.
Εφόσον έχει μαλακώσει το κρέας, αλατίζουμε καλά το ζουμί και προσθέτουμε και όλα μας τα λαχανικά. Βράζουμε για άλλη μισή ώρα ως να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Δοκιμάζουμε αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά καθώς και το αλάτι της σούπας μας. Αφαιρούμε τα κοτσάνια του σέλινου.
Στο multi βάζουμε 2-3 κυβάκια πατάτας και σελινόριζας και 2-3 καρότα με λίγο ζουμάκι και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε και το λεμόνι και αυτό τον "πουρέ" τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο η σούπας μας θα αποκτήσει σώμα πιο πηχτό και δεν θα είναι πολύ νερουλή.
Δυναμώνουμε το μάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Η σούπα μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλο λεμόνι ή μαύρο πιπέρι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις