Υλικά 3 κιλά αλεύρι 4 αυγά 3 ποτήρια ελαιόλαδο 3 ποτήρια ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας ( ή προζύμι ) 1 / 2 ποτήρι χλιαρό νερό ( για τη γέμιση ) 2 κιλά μυζήθρα τριμμένη 1 κιλό ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας μέλι κανέλα
Οδηγίες Διέλυσε τη μαγιά σε 1 / 2 ποτήρι χλιαρό νερό. Πρόσθεσε λίγο αλεύρι να γίνει πηχτός χυλός και άφησε το προζύμι να ανέβει. Ρίξε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και ξανά άφησε το να ανέβει. Έπειτα, πρόσθεσε και τα χτυπημένα αυγά, ζύμωσε τα όλα μαζί και άφησε το ζυμάρι να φουσκώσει. Για την γέμιση ρίξε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακάτεψε τα πολύ καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Έφτασε η στιγμή να φτιάξεις τα καλιτσούνια. Άνοιξε λεπτό φύλλο σε μέγεθος μικρού πιάτου. Στη μέση κάθε φύλλου βάλε μια κουταλιά από τη γέμιση. Για βγουν με τετράγωνο σχήμα, δίπλωσε το φύλλο από τις δύο αντίθετες πλευρές προς τα μέσα και κάνε το ίδιο με τις δύο άλλες αντίθετες πλευρές. ( δες την κεντρική εικόνα του άρθρου ) Για δυο ώρες άφησε τα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν. Τέλος, άλειψε τα με αυγό χτυπημένο και πασπάλισε τα με σουσάμι. Ψήσε στους 150 – 160 βαθμούς , για 30 – 35 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά πιθανόν να χρειαστεί να τα σκεπάσεις με χαρτί ψησίματος. Μετά το ψήσιμο τοποθέτησε πάνω στα καλιτσούνια πλυμένα και στεγνωμένα λεμονόφυλλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου