Λαγός Στιφάδο
.1 Λαγός ή κουνέλι περίπου 3 κιλά
.Ξίδι
.3 κιλά κρεμμυδάκια βολβοί
.1 1/2 κούπας λάδι
.Αλάτι
.3 φύλλα δάφνης
.6-8 κόκκοι μπαχάρι
.6-8 κόκκοι μαύρο πιπέρι
.800 γραμμάρια ντομάτες περασμένες από σίτα
.3-4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Για τη μαρινάτα
.1/4 κούπας ξίδι
.4 φύλλα δάφνης
.20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
.10 κόκκοι μπαχάρι
.5 σκελίδες σκόρδο-Πλύντε καλά τον λαγό και ξεπλύνετε τον με ξίδι.
-Κόβετε τον σε μερίδες.
-Ετοιμάστε τη μαρινάτα και βάλτε τα κομμάτια του λαγού μέσα σ'αυτή.
-Αφήστε τα στη μαρινάτα, στο ψυγείο 2 έως 6 ημέρες.
-Για να καθαρίστε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, βουτήξτε τα σε νερό που βράζει και αφήστε τα να σταθούν περίπου 30 λεπτά.
-Σοτάρετέ τα λίγα λίγα στο λάδι και στραγγίστε τα.
-Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού, αφού τα βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίσετε.
-Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε την στην κατσαρόλα με τον λαγό.
-Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη ντομάτα.
-Σκεπάστε και βράστε τον λαγό για 15 λεπτά.
-Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα.
-Εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στραγγίστε τη σε μια κατσαρόλα και συμπυκνώστε την.
-Όταν δέσει, ρίξτε την στην κατσαρόλα με το στιφάδο. Βάλτε τα κομμάτια του λαγού στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια. -Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό.
-Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο. Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου