Κοκορέτσι
Υλικά:
.2-3 αρνίσιες αντεριές
.2 συκωταριές μεγάλες
.λεμόνια
.ρίγανη
.αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
-Πλένετε τα έντερα και τα γυρίζετε ανάποδα
-Τα βάζετε σε μία λεκάνη με το ζουμί από 2 λεμόνια, ρίγανη και λίγο αλάτι
-Εν τω μεταξύ κόβετε τα πνευμόνια , τα συκώτια, τα γλυκάδια σε κομμάτια που να μπορούν να περαστούν από την σούβλα σας, ούτε πολύ μικρά ούτε πολύ μεγάλα
-Τα βάζετε κι αυτά σε μια λεκάνη με αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη και τα βάζετε όλη μέρα στο ψυγείο
-Γυρίζετε τα έντερα από την καλή, κόβετε από πάνω λεμόνια φέτες και τα αφήνετε και αυτά όλη τη μέρα στο ψυγείο
-Το βραδάκι στύβετε πολύ καλά τα έντερα
-Παίρνετε την σούβλα και βάζετε κάτω κάτω ένα κομμάτι από το διάφραγμα, 1 πνευμόνι, 1 συκώτι, 1 γλυκάδι, συνεχίζοντας έτσι μέχρι να τελειώσουν
-Μετά παίρνετε ένα έντερο το τρυπάτε στην άκρη με την σούβλα και στριφογυρίζοντας την σούβλα αρχίζετε να τυλίγετε το κοκορέτσι
-Εκεί που τελειώνει, το δένετε με το επόμενο και συνεχίζετε το τύλιγμα
-Μετά το αφήνετε να στραγγίξει, όλο το βράδυ μέχρι να το ψήσετε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου