Συκώτι τηγανιτό,παραδοσιακή συνταγή
Υλικά
1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε φέτες
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
χυμός λεμονιού
ρίγανη
Οδηγίες
Πλένετε και στραγγίζετε καλά τις φέτες από το συκώτι. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι 3'-4' από την κάθε πλευρά.
Βάζετε το συκώτι σε μια πιατέλα και από πάνω περιχύνετε με το χυμό λεμονιού (ανάλογα με το πόσο ξινό το προτιμάτε) πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε. Συνοδεύετε με ντιπ, πουρέ πατάτας, φρέσκια πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά.
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
χυμός λεμονιού
ρίγανη
Πλένετε και στραγγίζετε καλά τις φέτες από το συκώτι. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι 3'-4' από την κάθε πλευρά.
Βάζετε το συκώτι σε μια πιατέλα και από πάνω περιχύνετε με το χυμό λεμονιού (ανάλογα με το πόσο ξινό το προτιμάτε) πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σερβίρετε. Συνοδεύετε με ντιπ, πουρέ πατάτας, φρέσκια πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου