ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για αλμηρη ταρτα
Υλικά
Για τη ζύμη
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2κγ αλάτι
100γρ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο παραπάνω από 1/2 νεροπότηρο

Για τη γέμιση
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
200γρ σύγκλινο
700γρ σάρκα κίτρινης κολοκύθας κομμένης σε μικρά κομμάτια
2 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
100γρ μυζήθρα
Φρέσκο δεντρολίβανου ψιλοκομμένο
150γρ γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες
Ζύμη
Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Προσθέτω νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Κάνω τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγω σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30' τουλάχιστον.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνω μια μεγάλη ταρτιέρα. Με τα δάχτυλα ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο, έτσι ώστε να καλύπτει ολόκληρη την ταρτιέρα. Την τρυπάω με το πιρούνι παντού και την ψήνω άδεια για 12'.

Γέμιση
Σωτάρω το σύγκλινο σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτω το δεντρολίβανο και αποσύρω από τη φωτιά. Μαγειρεύω σε κατσαρόλα την κολοκύθα με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει τελείως. Λιώνω την κολοκύθα με ένα πιρούνι και προσθέτω το γιαούρτι ενωμένο με τη μυζήθρα, τα αβγά χτυπημένα, την γραβιέρα και το σύγκλινο με το δεντρολίβανο. Προσθέτω αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γεμίζω με το μείγμα την τάρτα. Ψήνω την τάρτα στο φούρνο για 50´, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις