Ταλιατέλες με ραγού μανιταριών
Υλικά
500 γρ. λευκά μανιτάρια μικρά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωναράκι σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1½ κουτ. γλυκού αλεύρι
50ml κρασί κόκκινο
250γρ. ντοματάκια κονκασέ
300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
2 κόκκους μπαχάρι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο φρέσκο
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. ζάχαρη
500γρ. ταλιατέλες βρασμένες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Κόβετε τα μανιτάρια στη μέση και τα ρίχνετε σε ένα μπολάκι. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και τα ρίχνετε στο μπολ με τα μανιτάρια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζωμό ζεστό, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Προτού σερβίρετε, ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα τα λαζάνια με 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα, τα μοιράζετε σε πιάτα και από πάνω περιχύνετε με το ραγού μανιταριών.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε όλα τα λαχανικά για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα ντοματάκια, το ζωμό ζεστό, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Προτού σερβίρετε, ανακατεύετε σε μια κατσαρόλα τα λαζάνια με 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα, τα μοιράζετε σε πιάτα και από πάνω περιχύνετε με το ραγού μανιταριών.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου