ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

    Σχετική εικόνα
  • Υλικά
  • 3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. κανελόζουμο
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ½ λεμόνι χυμό
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • ¼ φλ. τσίπουρο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλεύρι μαλακό ή για όλες της χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 1.200 γρ.)
  • Οδηγίες
  • Για τα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού,φτιάχνουμε πρώτα το κανελόζουμο, βράζοντας 2 ξυλάκια κανέλας σε νερό για 5 λεπτά. Κρατάμε μισό φλιτζάνι κανελόζουμο και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι (1.200 γραμ. με το μπέικιν πάουντερ). Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα.
    Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο λάδι. Προσθέτουμε, το κανελόζουμο, το τσίπουρο και το αλεύρι, το 1 κιλό με μιας και το υπόλοιπο λίγο – λίγο , όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμ. αλεύρι στο σύνολο).
    Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί σφίγγουν τα κουλουράκια.
    Τα πλάθουμε και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για 30-35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις