ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ, TAHINOPITA

Αποτέλεσμα εικόνας για ταχινοπιτα
Υλικά
– 8 φύλλα κρούστας
– 500 γρ. ταχίνι
– 250 γρ. ζάχαρη
– 50 γρ. τριμμένο παξιμάδι ή τριμμένοι ξηροί καρποί
– 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
– 50 ml. σησαμέλαιο

Οδηγίες
Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την ταχινόπιτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ταχινόπιτα.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το τριμμένο παξιμάδι ενώ σ’ ένα δεύτερο το ταχίνι με τα 30 ml. από το σησαμέλαιο. Ανοίγουμε τα φύλλα και με ένα κουτάλι ρίχνουμε διάσπαρτα το ταχίνι, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα απλώνουμε το ταχίνι και πασπαλίζουμε με 3-4 κουταλιές από το μείγμα της ζάχαρης σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Κλείνουμε ανάλαφρα σε ρολό και το πρώτο το τοποθετούμε στη μέση του ταψιού σε σχήμα σαλίγκαρου.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα και τοποθετόντας τα στο ταψί κυκλικά ώστε να γίνει η ταχινόπιτα στριφτή.
Αλείφουμε την ταχινόπιτα με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος παξιμαδιού θέλουμε ή να χρησιμοποιήσουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς
– Μπορούμε ν΄αρωματίσουμε τη γέμιση με πορτοκάλι, λεμόνι , βανίλια, μαστίχα ή ό,τι μας αρέσει
– Αν θέλουμε στη γέμιση προσθέτουμε σταφίδες, χαλβά, καρύδα ή κουβερτούρα



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις