ΚΟΛΟΚΑΣΙ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
Το κολοκάσι είναι ένας βολβός που μοιάζει αρκετά με την γλυκοπατάτα.
Στην Κύπρο το αγαπούν πολύ και το μαγειρεύουν με πολλούς τρόπους,
όμως ένας από τους δημοφιλέστερους παραδοσιακούς τρόπους μαγειρέματος,
είναι στην κατσαρόλα μαζί με χοιρινό κρέας, σέλινο, ντοματοπελτέ και λεμόνι.
Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινή σπάλα ή μπούτι, σε κομμάτια
3/4 φλιτζανιού λάδι
2 βολβούς κολοκάσι, μεγάλους
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι χυμό από ώριμες ντομάτες
2 κουτ. σούπας. ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι σέλινο χοντροκομμένο
1-2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Καθαρίζετε το κολοκάσι, το σκουπίζετε με μια στεγνή πετσέτα και το κόβετε σε
μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το βγάζετε στην άκρη μια πιατέλα.
Ρίχνετε το κομμένο κολοκάσι στο ζεστό λάδι, το ροδίζετε ελαφρά και το βγάζετε από το σκεύος. Αφαιρείτε το λάδι από την κατσαρόλα και αφήνετε μόνο 2-3 κουταλιές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και μετά ρίχνετε το κρέας, το κολοκάσι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι. Συμπληρώνετε και νερό ζεστό μέχρι να καλύψει τα υλικά στην κατσαρόλα και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να δέσει πολύ η σαλτσούλα σας. Αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον νεράκι. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη.
Καθαρίζετε το κολοκάσι, το σκουπίζετε με μια στεγνή πετσέτα και το κόβετε σε
μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει. Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το βγάζετε στην άκρη μια πιατέλα.
Ρίχνετε το κομμένο κολοκάσι στο ζεστό λάδι, το ροδίζετε ελαφρά και το βγάζετε από το σκεύος. Αφαιρείτε το λάδι από την κατσαρόλα και αφήνετε μόνο 2-3 κουταλιές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και μετά ρίχνετε το κρέας, το κολοκάσι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι. Συμπληρώνετε και νερό ζεστό μέχρι να καλύψει τα υλικά στην κατσαρόλα και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να δέσει πολύ η σαλτσούλα σας. Αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον νεράκι. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου