Τας κεμπάπ με πουρέ
Υλικά:
1 κιλό κρέας μοσχάρι σε κομματάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κιλά πατάτες
λίγο γάλα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε κι αυτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ξύδι και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, κόβουμε τις πατάτες και βάζουμε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και τις βράζουμε. Μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο γάλα και με ένα πηρούνι πατάμε τις πατάτες να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν λείος πουρές. Σερβίρουμε το κρέας με τον πουρέ, περιχύνωντας με λίγη σάλτσα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου