Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά:

 1 κιλό κίτρινο κολοκύθι
 200 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
 μερικά φύλλα από φρέσκα σκόρδα ψιλοκομμένα
 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
 1/2 κούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 1/3 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
 1/3 κούπας μάραθο ψιλοκομμένο
 1/4 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
 3 αυγά
 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο ή μυζήθρα
 3 κουταλιές αλεύρι
 1 κούπα τριμμένο παξιμάδι ή φρυγανιά
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Κόψτε το κολοκύθι σε κομμάτια και τρίψτε το στον τρίφτη. Πασπαλίστε το με λίγο αλάτι κι αφήστε το να στραγγίσει σε τρυπητό 1-2 ώρες. Κατ' άλλον τρόπο ζεματίστε το κι αφήστε το να κρυώσει. Πατήστε το με τις παλάμες σας, να φύγει αρκετό από το νερό του. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σπανάκι με τα διάφορα μυρωδικά, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και τρίψτε τα με τα χέρια σας να μαραθούν καλά. Στίψτε τα σφίγγοντας τα μέσα στις παλάμες σας να φύγει αρκετό από το νερό τους. Ανακατέψτε τα με το στραγγισμένο κολοκύθι και τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας όση φρυγανιά χρειαστεί, ώστε να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ που να πλάθεται. Αφήστε το να σταθεί 30' στο ψυγείο. Πλάστε στρογγυλά κεφτεδάκια, αλευρώστε τα και πιέστε τα μέσα στις παλάμες σας να πλατύνουν. Σ'ένα τηγάνι με βαρύ πάτο, βάλτε αρκετό λάδι να κάψει και τηγανίστε τα κεφτεδάκια κι από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν καλά ή ρίξτε τα μέσα στη φριτέζα. Σερβίρετε τα ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα. Συνοδέψτε τα με μια ελαφριά σάλτσα σκόρδου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις