Μοσχάρι Στιφάδο

 Υλικά:

Αλεύρι
.2 φύλλα δάφνη
.1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
.1 κιλό από το κιλότο, κομμένο σε μερίδες μοσχάρι
.250γρ. φυτίνη
.4-5 ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες τομάτες
.1 ποτηράκι ξύδι
.2 σκελίδες σκόρδο
.1 κιλό μικρά κρεμμύδια 
    Αλάτι, πιπέρι


  Εκτέλεση: 

  Μαρινάδα
 -Από το προηγούμενο βράδυ κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες και το βάζετε σ’ ένα σκεπαστό πήλινο σκεύος ή πυρέξ να μαριναριστεί με κρασί, κρεμμύδι, δάφνη

-Την επόμενη ημέρα:
-Αλευρώνετε τα κομμάτια του κρέατος, τα ροδίζετε στο τηγάνι με τη μισή ποσότητα της φυτίνης, τα σβήνετε με το ζουμί της μαρινάδας τους και τα βάζετε μαζί μετά υλικά τους σε μία κατσαρόλα.
-Περνάτε από το τηγάνι τα κρεμμυδάκια (κοκκάρι) με την υπόλοιπη , φυτίνη τόσο όσο να ροδίσουν και τα αδειάζετε όλα μαζί στη κατσαρόλα.
-Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε το κρέας και τα κρεμμυδάκια βάζετε και τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, ξύδι, ,αλάτι, πιπέρι, δάφνη, σκόρδο και το ανάλογο ζεστό νερό.
-Σκεπάζετε τη κατσαρόλα καλά και την αφήνετε να σιγοβράσει 1 ½ ώρα περίπου, ώστε να μαλακώσει με λίγη σάλτσα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις