Μουσακάς
.1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
.4 μεγάλες πατάτες
.1/2 κιλό κιμά
.1/2 φλιτζάνι λάδι
.1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
.2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
.1/2 φλιτζάνι κρασί
.1/2 ματσάκι μαϊντανό
.1 κονσέρβα ντοματάκι
.1 κουταλιά πελτέ
.1 ξυλαράκι κανέλλα
.2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
.4 κουταλιές βούτυρο
.6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
.1 κουτί γάλα εβαπορέ
.2 φλιτζάνια νερό
.λίγο μοσχοκάρυδο
.1 κρόκο αυγού
.αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
-Βάλτε τις σε ένα μπολ με αλάτι και νερό για μισή ώρα
-Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζετε
-Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
-Στρώνετε σε ένα ταψί τις πατάτες σε ένα στρώμα
-Από πάνω στρώνετε τις μελιτζάνες
-Απλώνετε τον κιμά
-Λιώνετε το βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε
-Στρώνετε την μπεσαμελ από πάνω από τον κιμά
-Πασπαλίζετε με τυρί
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου