Μπιφτέκια

Υλικά:

.1/2 κιλό κιμά
.2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
.1/2 φλυτζ. γάλα
.1/4 φλυτζ. λάδι
.1 κουταλιά κοφτή ρίγανη
.1 ντομάτα τριμμένη
.1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
.1/3 ματσάκι μαϊντανό
.1 αυγό
.αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

-Βάζετε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη
-Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στύβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά.
-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
-Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
-Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο
-Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.
-Βουτυρώνετε με λίγο βούτυρο το ταψί, τοποθετείτε τα μπιφτέκια και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10 - 15 λεπτά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις