Μπεκρή Μεζέ, χοιρινή τηγανιά
.1 κιλό χοιρινό κομμένο
σε κομμάτια μικρά
σε κομμάτια μικρά
.3 μπαχάρια
.2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
.1 1/2 φλυτζ. λάδι
.1 φύλλο δάφνης
.1 κουταλάκι μουστάρδα
.1 ξυλαράκι κανέλλα
.2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
.1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
.5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
.1 κουταλιά της σούπας πελτέ
.αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
-Σε ένα μπολ βάζετε το κρέας, το κρασί, τη μουστάρδα, το μισό λάδι και όλα τα μπαχαρικά, το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μια νύχτα
-Την άλλη μέρα, βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν κάψει, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά
-Ρίχνετε το κρέας με το ζουμί του
-Τέλος προσθέτετε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου