Παστιτσάδα με μοσχάρι

pastitsada-me-mosxari
Υλικά
1.250 κιλά μοσχάρι σε μερίδες
¾ φλιτζ. τσαγιού Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο λιωμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουτί τοματάκια κονκασέ ή 2 κουτ. σούπας πελτές τομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μίγμα από: μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πακέτο μακαρόνια Νο2
Tριμμένη κεφαλογραβιέρα
Aλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (κρατάμε 2 κουταλιές για τα ζυμαρικά) και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, «σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (ζεσταμένο).
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα ή πιάτα, μοιράζουμε από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Της Αντωνίας Κατή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις