Κοτόπιτα με σφολιάτα
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 κοτόπουλο βάρους 1½ κιλό περίπου (βρασμένο)
1½ -2 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα κ.ο.κ.)
1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα μπεσαμέλ
Αλάτι - πιπέρι
4 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
Αλείφουμε το ταψί μας με 1 κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε 1½ - 2 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε.
Βάζουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και πάνω του απλώνουμε το μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Αλείφουμε την επιφάνειά της με τον χτυπημένο κρόκο αυγού.
Βάζουμε την πίτα στον φούρνο και την ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου