Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες
1½ κιλό κόκορας κομμένος σε μερίδες (ζητάμε να μας το ετοιμάσει ο κρεοπώλης μας)
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένη τομάτα
2 κουτ. σούπας Pummaro πελτές τομάτας
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
3-4 σπόροι μπαχάρι
3-4 μοσχόκαρφα γαρίφαλο
½ πορτοκάλι
½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι - πιπέρι
1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες
200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τα κομμάτια από τον κόκορα, προσθέτουμε κρύο νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε πάλι κρύο νερό και βράζουμε τον κόκορα ξανά για άλλα 20-25 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος σουρώνουμε και κρατάμε τον κόκορα στην άκρη.
Σε ένα άλλο καθαρό και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια του βρασμένου κόκορα. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε στο Flora Soft με βούτυρο έως ότου πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι που πρέπει να έχουμε κόψει πρώτα σε τέταρτα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
Συμπληρώνουμε με τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή ένταση.
Ρίχνουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε ½ λίτρο βραστό νερό μέσα στο σκεύος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και μαγειρεύουμε έως ότου το κρέας του κόκορα μαλακώσει και η σάλτσα χυλώσει και δέσει.
Παράλληλα βράζουμε τις χυλοπίτες και τις αδειάζουμε σε πιατέλα
Ρίχνουμε τον κόκορα από πάνω τους και πασπαλίζουμε με την τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου