Κλειστή μηλόπιτα με σταφίδες
500 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 έτοιμο φύλλο για τάρτα
350 γρ. πράσινα μήλα ψιλοκομμένα
½ κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα σε σκόνη
180 γρ. σταφίδες ξανθές
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το ταψί και την τάρτα
5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ αραιωμένες με 3 κουτ. σούπας νερό
1 κρόκος αυγού με λίγο νερό για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180˚C. Σε ένα σκεύος μαγειρεύουμε τα υλικά έως ότου μαραθούν τα μήλα και τραβήξουν κατά πολύ τα υγρά τους και προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ.
Αλείφουμε ένα ταψάκι τάρτας με Flora Soft με βούτυρο, το αλευρώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη της τάρτας, την οποία τρυπάμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε το μαγειρεμένο μίγμα των μήλων. Τη ζύμη που μας περισσεύει, την πλάθουμε ξανά, ανοίγουμε φύλλο, κλείνουμε τη μηλόπιτα και πιέζουμε τις άκρες της για να μην ανοίξει.
Τέλος, ψήνουμε στους 170-180˚C για 25-35 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου