Πονηρό Νιγρίτας Σερρών

Σχετική εικόνα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
1 κουτί φυτική σανταγί
λίγη μαργαρίνη
Αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι Αιγίνης

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού


Οδηγίες
Κόβουμε κομμάτια τη σφολιάτα και τυλίγουμε ρολό κάθε κομμάτι σε ξύλο καλαμιού μήκους 7 εκατοστών ή εναλλακτικά σε βουτυρωμένο κανελόνι.
Βάζουμε στο κλείσιμο σε καθένα από τα ρολάκια λίγο νερό για να μην ανοίξουν.
Ψήνουμε μία ώρα.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα σιροπιάζουμε με το ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ χωρίς να βγάλουμε τα καλαμάκια.
Το πρωί, αφού αφαιρέσουμε τα καλαμάκια, γεμίζουμε την τρύπα με σαντιγή.
Βουτάμε τις δύο άκρες σε αμύγδαλο φιλέ ή φιστίκι αιγίνης για να καλυφθεί η σαντιγή.
Από πάνω βάζουμε ροζέτες σαντιγής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις