Κέικ με αμυγδαλόψιχα

keik-me-amygdalopsixa
Υλικά
140 γρ. Flora Soft με βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψάκι
140 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι (το ξύσμα)
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. αμυγδαλόψιχα (φιλέ)
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190οC.
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψάκι με διάμετρο 20 εκατοστά και ύψος 8 εκατοστά και τοποθετούμε στον πάτο του μία λαδόκολλα.
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε στο μίξερ μας το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους έως ότου αφρατέψουν και συμπληρώνουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και ρίχνουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνει μία σφικτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι με το φιλέ σιγά-σιγά στο μίγμα του Flora Soft με βούτυρο και των κρόκων και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε για 35-40 λεπτά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις