Αγκινάρες αλά πολίτα

agkinares-ala-polita
Υλικά
12 κούπες καρδιές από αγκινάρες, έτοιμες και καθαρισμένες
200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τριφτή
3 ρίζες φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
4 μέτριες πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
150 γρ. αρακάς
2 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
Χυμός από 2 λεμόνια
1 αυγό χτυπημένο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στο σκεύος το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε με τις αγκινάρες, τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα και τον μάραθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί έως ότου μαραθούν ελαφρά και πάρουν χρώμα.
Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα στο σκεύος 2 ποτήρια καυτό νερό, τους 2 ζωμούς λαχανικών και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κλείνουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Τέλος, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό με το χυμό από τα λεμόνια και συμπληρώνουμε με λίγο ζουμί από τις αγκινάρες.
Περιχύνουμε τις αγκινάρες με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε ζεστές με λίγο ψιλοκομμένο μάραθο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις