Μπουγιουρντί
220 γρ. τυρί φέτα
3 μικρές ντομάτες
πιπερίτσες τσίλι σε λεπτές φέτες ή μπούκοβο (ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
ρίγανη
μαύρο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.
Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες ή φέτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφηθούν τα πολλά υγρά τους και τις στρώνετε πάνω από το τυρί, φροντίζοντας να μη καλύπτει όλη την επιφάνεια και σκεπάζει τελείως τη φέτα.
Πασπαλίζετε με ρίγανη, τοποθετείτε από πάνω το τσίλι (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε) και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και πάρει ένα χρυσό χρώμα το τυρί. Το σερβίρετε ως ορεκτικό/μεζέ με ζεστό ψωμί ή σαν συνοδευτικό με το ψητό σας κρέας ή κοτόπουλο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος.
Κόβετε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες ή φέτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφηθούν τα πολλά υγρά τους και τις στρώνετε πάνω από το τυρί, φροντίζοντας να μη καλύπτει όλη την επιφάνεια και σκεπάζει τελείως τη φέτα.
Πασπαλίζετε με ρίγανη, τοποθετείτε από πάνω το τσίλι (ποσότητα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε) και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και πάρει ένα χρυσό χρώμα το τυρί. Το σερβίρετε ως ορεκτικό/μεζέ με ζεστό ψωμί ή σαν συνοδευτικό με το ψητό σας κρέας ή κοτόπουλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου