Καρυδόπιτα
Υλικά:
1 και ½ φλιτζάνι του τσαγιού
σιμιγδάλι
1 και ½ φλιτζάνι του τσαγιού
ζάχαρη
1 και ½ φλιτζάνι του τσαγιού
καρύδια χοντροκομμένα
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 και ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
12 αυγά
Υλικά σιροπιού
½ λίτρο νερό
½ κιλό ζάχαρη
½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέϊκιν πάουντερ.
Σπάμε τα αυγά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μια μικρή λεκάνη.
Προσθέτουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ για
10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ,
προσθέτουμε στη λεκάνη το κονιάκ.
Μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το μπέϊκιν πάουντερ, πάντα
χτυπώντας με το μίξερ το μίγμα.
Μετά ρίχνουμε την κανέλα και τέλος τα χοντροκομμένα καρύδια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε το μίγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο
προσθέτουμε το σιρόπι.
Οδηγίες για το σιρόπι
Ρίχνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο αντίστοιχο μάτι της κουζίνας και
ανοίγουμε τον διακόπτη του ματιού στο 2,5 (μέγιστη επιλογή διακόπτη το 3).
Μετά από λίγη ώρα βράσιμο, καθώς θα ανακατεύουμε θα
καταλάβουμε πως το μίγμα έχει γίνει παχύρευστο.
Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να βράσει άλλα 4-5 λεπτά ενώ
ανακατεύουμε συνεχώς.
½ λίτρο νερό
½ κιλό ζάχαρη
½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέϊκιν πάουντερ.
Σπάμε τα αυγά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μια μικρή λεκάνη.
Προσθέτουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ για
10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά και ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ,
προσθέτουμε στη λεκάνη το κονιάκ.
Μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το μπέϊκιν πάουντερ, πάντα
χτυπώντας με το μίξερ το μίγμα.
Μετά ρίχνουμε την κανέλα και τέλος τα χοντροκομμένα καρύδια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε το μίγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο
προσθέτουμε το σιρόπι.
Οδηγίες για το σιρόπι
Ρίχνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο αντίστοιχο μάτι της κουζίνας και
ανοίγουμε τον διακόπτη του ματιού στο 2,5 (μέγιστη επιλογή διακόπτη το 3).
Μετά από λίγη ώρα βράσιμο, καθώς θα ανακατεύουμε θα
καταλάβουμε πως το μίγμα έχει γίνει παχύρευστο.
Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να βράσει άλλα 4-5 λεπτά ενώ
ανακατεύουμε συνεχώς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου