Ρεβυθοκεφτέδες Ίου


Αποτέλεσμα εικόνας για nohut koftesi
Υλικά:
250 γρ. ρεβύθια2 μέτρια κρεμμύδια ξερά2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα1 ματσάκι δυόσμο2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό220 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
1 φύλλο δάφνη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:
Βάζετε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό, στο οποίο έχετε διαλύσει την σόδα και τα αφήνετε για 8 ώρες να μαλακώσουν. Κατόπιν τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 20-30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Πολτοποιείτε τα ρεβύθια στο moulti. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε τα ρεβύθια, τα λαχανικά, την μαντζουράνα, αλάτι πιπέρι ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι. Τέλος προσθέτετε περίπου 200-250 ml κρύο νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Βάζετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει. Πλάθετε κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν οι ρεβυθοκεφτέδες και σερβίρετε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις