Φανουρόπιτα Παραδοσιακή




Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι σταφίδες μαύρες
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
1/2 ποτήρι σταφίδες ξανθές

Οδηγίες
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός από τους ξηρούς καρπούς) σε μια λεκανίτσα με το σύρμα ή στο μίξερ. Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πήξει. Βάζουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι - πρέπει να βγει στεγνό. Όταν κρυώσει, μπορούμε να πασπαλίσουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις