Μπακαλιάρος τηγανητός με απλό κουρκούτι μπύρας
Υλικά:
1-1.2 κιλά κατεψυγμένος μπακαλιάρος. 500 γρ. αλεύρι.
2 κουτάκια μπύρας (2*330ml).
3 ποτήρια περίπου έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα.
Οδηγίες:
Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε μία λεκάνη με νερό να ξεπαγώσει.
Βγάζουμε τα όλα τα κόκαλα από το ψάρι (κεντρικό και πλαϊνά).
Αφαιρούμε την πέτσα και ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο φτιάχνοντας μικρές μπουκιές (στύβουμε με το χέρι το κάθε κομμάτι να φύγει το νερό).
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και την μπύρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (καλύτερα στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα).
Βουτάμε κάθε κομμάτι του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι.
Προθερμαίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Τηγανίζουμε το κάθε κομμάτι μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσό-καφετιά όπως τις φωτογραφίες.
Μετά το τηγάνισμα τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε ένα τρυπητό ή επάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα περιττά λάδια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου