Πλαστός Θεσσαλίας
Υλικά:
1½ kg από διάφορα χόρτα (παζί, σπανάκι, αγριοπαπαρούνα, πράσα, λάπατο, άνηθο κ.α)
½ kg τυρί Φέτα
1 kg Καλαμποκάλευρο
2,5 ποτήρια Ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε νερό και ένα κουταλάκι αλάτι. Το ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Πλένουμε τα χόρτα καλά και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη, ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι και δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τρίβουμε με το χέρι την φέτα. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα των χόρτων είναι έτοιμο
.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρογγυλό κατά προτίμηση. Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού με ελαιόλαδο, χωρίς να το τσιγκουνευόμαστε. Βάζουμε στη χούφτα καλαμποκάλευρο και πασπαλίζουμε τον πάτο του ταψιού μέχρι να τον καλύψουμε καλά σε πάχος περίπου μισό δάκτυλο. Με το χέρι παίρνουμε νερό και ραντίζουμε το αλεύρι για να νοτιστεί. Από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί μια στρώση από τα χόρτα. Προσθέτουμε μέσα στο ταψί δύο ποτήρια νερό. Καλό είναι να το ρίχνουμε κυκλικά. Πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε άλλη μια στρώση καλαμποκάλευρο μέχρι να τα καλύψουμε καλά. Ραντίζουμε πάλι με το αλατισμένο νερό το καλαμποκάλευρο και από πάνω προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας και μισό ποτήρι λάδι να πάει παντού.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρογγυλό κατά προτίμηση. Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού με ελαιόλαδο, χωρίς να το τσιγκουνευόμαστε. Βάζουμε στη χούφτα καλαμποκάλευρο και πασπαλίζουμε τον πάτο του ταψιού μέχρι να τον καλύψουμε καλά σε πάχος περίπου μισό δάκτυλο. Με το χέρι παίρνουμε νερό και ραντίζουμε το αλεύρι για να νοτιστεί. Από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί μια στρώση από τα χόρτα. Προσθέτουμε μέσα στο ταψί δύο ποτήρια νερό. Καλό είναι να το ρίχνουμε κυκλικά. Πάνω από τα χόρτα ρίχνουμε άλλη μια στρώση καλαμποκάλευρο μέχρι να τα καλύψουμε καλά. Ραντίζουμε πάλι με το αλατισμένο νερό το καλαμποκάλευρο και από πάνω προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας και μισό ποτήρι λάδι να πάει παντού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου