Σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί
Υλικά:
Μπαγιάτικο ψωμί: 1 καρβέλι των 500 γρ.
Σκόρδο: 4 σκελίδες
Τριμμένα καρύδια: 60 γρ.
Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
Πιπέρι: 1 πρέζα
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Ξύδι: 4 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί, το κόβετε σε χοντρές φέτες και το βάζετε σε νερό να μουλιάσει. Το στραγγίζετε, το στύβετε καλά με τα χέρια σας και το κρατάτε κατά μέρος.
2. Σε γουδί, βάζετε τα σκόρδα (καθαρισμένα) μαζί με το αλάτι και τα χτυπάτε να γίνουν αλοιφή. Προσθέτετε λίγο - λίγο το ψωμί, το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το ξύδι (αν θέλετε μπορείτε να το χτυπήσετε με το μίξερ).
3. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται λίγο επιπλέον ξύδι ή αλάτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου