Παραδοσιακός χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Σχετική εικόνα
Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ‏Βιτάμ
2½ φλιτζάνι του τσαγιού ‏ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ‏χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ‏από 2 πορτοκάλια
3 φλιτζάνια του τσαγιού ‏νερό
3/4 του φλιτζανιού ‏κορινθιακή σταφίδα
3/4 του φλιτζανιού ‏αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι
Οδηγίες
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα το Βιτάμ και το αφήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει.

Μόλις κάψει ρίχνετε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι

Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να απορροφήσουν το Βιτάμ και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτετε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ανακατεύετε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε το χαλβά σε φόρμα.

Πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού να μην αφήσει πουθενά κενό.

Μετά από 15-20 λεπτά ξεφορμάρετε το χαλβά σε πιατέλα.

Διακοσμείτε με φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού και σερβίρετε.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις