Γαρίδες στο τηγάνι με βούτυρο, σκόρδο και άρωμα λεμονιού, παραδοσιακές


 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για gamberi con burro

Υλικά
1/2 φλ, βούτυρο σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 εσαλότ ψιλοκομμένο
1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
750 gr γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι, πιπέρι
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
 Γαρίδες  στο τηγάνι με βούτυρο, σκόρδο και άρωμα λεμονιού
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισέ το μαζί με το εσαλότ και το μπούκοβο για δύο λεπτά.
Πρόσθεσε και τις γαρίδες με αλατοπίπερο και ψήσε για τέσσερα λεπτά την κάθε πλευρά.
Ρίξε στο τηγάνι και τον μαϊντανό με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε τα υλικά.
Σέρβιρε όσο το πιάτο είμαι ακόμη ζεστό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις